ÎCCJ. Alegerea instanței competente în cazul divorțului dovedită prin contractul de asistență juridică

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că din interpretarea art. 915 alin. 2 C. proc. civ. reiese că, în favoarea Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti, a fost instituită o competenţă care intervine în materia divorţului în lipsa unui acord al părţilor asupra instanţei competente teritorial să judece pricina, în situaţiile în care niciunul dintre soţi nu mai are locuinţa în ţară.

În speță, instanța supremă a constatat că acordul părţilor ca acţiunea să se judece de către Judecătoria Iaşi este exprimat în chiar cuprinsul cererii introductive de instanţă, părţile învederând că în baza art. 915 alin. 2 C. proc. civ. au convenit soluţionarea cauzei de către Judecătoria Iaşi.

Acest fapt rezultă atât din cuprinsul contractelor de asistenţă juridică nr. x din 9 februarie 2021 prin care se precizează că obiectul acestora îl reprezintă  „asistenţă/reprezentare juridică în faţa Judecătoriei Iaşi„, instanţa competentă teritorial ca urmare a acordului ambelor părţi, cât şi din declaraţia reclamantului A. (Decizia nr. 209 din  2 februarie 2022, pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Logo-header-Juridichub

Despre noi

JURIDICHUB – este o echipă de avocați de tranzacție și litigii cu mare experiență de la unele dintre cele mai mari și cele mai multe firme de avocatură din țară. Obțineți recenzie gratuită a cazurilor.

Contact

E-mail: contact@juridichub.ro

© Juridichub.ro – 2020  |  Toate drepturile rezervate.

Creat și promovat de DECIBEL Medianet srl Tecuci