ÎCCJ. Competența teritorială în cazul acțiunii în tăgada paternităţii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în cazul acțiunii în tăgada paternităţii nu a fost instituită o competenţă teritorială exclusivă, conform art. 114 C. proc. civ. (care reglementează competenţa soluţionării cererilor privind ocrotirea persoanei fizice şi care instituie o competenţă teritorială exclusivă în favoarea instanţei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa persoana ocrotită), ci o competenţă teritorială alternativă, potrivit art. 113 alin. 1 pct. 1 C. proc. civ. (care stabilesc o competenţă teritorială alternativă în cazul cererilor privitoare la stabilirea filiaţiei, în sensul că, în afară de instanţele prevăzute la art.

107-112 din C. proc. civ., mai este competentă instanţa de la domiciliul reclamantului). (Decizia nr. 1381 din 16 iunie 2021, pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Logo-header-Juridichub

Despre noi

JURIDICHUB – este o echipă de avocați de tranzacție și litigii cu mare experiență de la unele dintre cele mai mari și cele mai multe firme de avocatură din țară. Obțineți recenzie gratuită a cazurilor.

Contact

E-mail: contact@juridichub.ro

© Juridichub.ro – 2020  |  Toate drepturile rezervate.

Creat și promovat de DECIBEL Medianet srl Tecuci