Lupta apriga pentru un job in avocatura de to

   Lupta apriga pentru un job in avocatura de top. Cum ii aleg marile firme de avocati pe absolventii de Drept care promit si ce onorarii li se ofera azi debutantilor.

   Cateva mii de absolventi termina anual facultatile de drept din Romania si intra pe o piata a muncii in care cererea si oferta nu prea merg mana in mana.

   Firmele de avocatura, societati in care astfel de specialisti si-ar putea gasi un loc de munca, recruteaza periodic, dar o fac intr-un mod foarte bine gandit, selectia viitorilor angajati fiind realizata dupa niste criterii foarte clare.

BizLawyer a radiografiat recrutarile facute de marile case de avocatura in randul absolventilor abia iesiti de pe bancile scolilor si a ajuns la concluzia ca, intr-un an, o astfel de societate (pe care o putem include in categoria mari angajatori, daca ne raportam doar la piata avocaturii) incadreaza in activitate un numar maxim de zece tineri.

   Pentru un tanar decis sa-si construiasca un drum in lumea avocatilor lupta pentru un job trebuie sa inceapa din prima zi de facultate. Spre deosebire de alte specializari, unde in primii doi ani de studiu se pune baza doar pe pregatirea dobandita in timpul orelor de curs, studentii la Drept trebuie sa fie constienti ca pentru a avea succes au nevoie sa munceasca suplimentar, sa citeasca mult si sa incerce sa prinda cat mai multe stagii de practica in cadrul unor case de avocatura. Doar asa isi pot asigura, dupa examenul de licenta, un loc de munca.

   Dreptul nu este o facultate pe care o poate urma orice absolvent de liceu. Desi numarul celor care aleg cursurile institutiilor de invatamant superior cu aceasta specializare a crescut de la un an la altul, la sfarsitul perioadei de studiu, cand se trage linie, foarte putini licentiati ajung sa practice meseria pentru care s-au pregatit.

   In foarte multe cazuri, tinerii opteaza pentru facultatile de drept doar pentru ca viseaza la un job bine platit, uitand ca pentru a ajunge la slujba dorita este nevoie de munca, sacrificii si talent.

   Profesionistii de la Popovici Nitu& Asociatii au un sistem extrem de generos prin care li se ofera sansa de afirmare multor tineri fara experienta, dar care doresc sa faca o cariera in avocatura.

   ”Inainte de toate se impune o scurta precizare introductiva. Conform normelor noastre interne includem in aceasta categorie (debutanti) toti avocatii cu experienta profesionala pana la trei ani (fara referire deci la alte criterii precum detinerea sau nu a unei diplome de master sau cu privire la alte forme de studii aprofundate etc).

Din aceasta perspectiva, numarul tinerilor colegi angajati in ultimii 5 ani a fost relativ important, in medie de 7-8 tineri absolventi/an, adica suficient de mare pentru a asigura un proces de selectie riguros, in acord cu cerintele si standardele profesionale ale PN&A.

   In plus, aproximativ 25 de studenti din anii III si IV participa anual la programele de practica si bursele Fundatiei Ernest Popovici, o parte din acestia revenind ca tineri avocati”, explica Vlad Neacsu, Partener Popovici Nitu&Asociatii.

   An de an, in jur de cinci absolventi ai facultatilor de drept se alatura echipei de avocati Musat & Asociatii. „Solicitarile sunt insa mult mai numeroase; pe adresa de Cariere primim lunar aproximativ o suta de CV-uri, care sunt analizate in functie de nevoile pe care le avem la acel moment.

   Cei care nu sunt invitati la un interviu raman in baza noastra de date pentru posturile ce vor fi disponibile ulterior”, precizeaza Mona Musat, Managing Partner Musat & Asociatii.

Citește întreg articolul >>

Logo-header-Juridichub

Despre noi

JURIDICHUB – este o echipă de avocați de tranzacție și litigii cu mare experiență de la unele dintre cele mai mari și cele mai multe firme de avocatură din țară. Obțineți recenzie gratuită a cazurilor.

Contact

E-mail: contact@juridichub.ro

© Juridichub.ro – 2020  |  Toate drepturile rezervate.

Creat și promovat de DECIBEL Medianet srl Tecuci